Kurz francouzštiny A1

kurz francouzstiny A1

Pokud se zajímáte o studium francouzštiny a jste úplný začátečník, možná vás zaujme nový kurz francouzštiny pro úroveň A1, který začíná v pátek 30. srpna v 19 hodin přes Skype. Tento kurz je určen pro ty, kteří se chtějí naučit základy tohoto krásného jazyka, a to v příjemné a podporující atmosféře. Pojďme se podívat na to co od kurzu můžete očekávat, jak bude výuka probíhat a proč je výuka francouzštiny tak obohacující.

Pro koho je kurz určen?

Kurz je navržen pro úplné začátečníky, tedy pro ty, kteří se s francouzštinou setkávají poprvé nebo mají jen velmi základní znalosti. Úroveň A1 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky je prvním stupněm, který představuje základní porozumění a používání jednoduchých vět a frází. V kurzu se naučíte jak porozumět a používat základní výrazy každodenního života, a budete schopni komunikovat jednoduchým způsobem, pokud váš partner hovoří pomalu a jasně.

Obsah kurzu

Během kurzu se zaměříme na všechny čtyři základní jazykové dovednosti: poslech, mluvení, čtení a psaní. Vzhledem k tomu, že se jedná o úroveň A1, budeme pracovat na základní gramatice, výslovnosti a na osvojení si nejběžnějších frází a slovní zásoby, které jsou nezbytné pro základní komunikaci.

1. Poslech

Poslech je klíčovou dovedností při učení se cizího jazyka. Na úrovni A1 se zaměříte na porozumění základním informacím v jednoduchých, pomalu mluvených textech. To může zahrnovat poslech jednoduchých dialogů, rozhovorů nebo krátkých příběhů. Během kurzu budete mít možnost pracovat s různými poslechovými materiály, které vám pomohou zlepšit vaši schopnost rozumět francouzštině.

2. Mluvení

V rámci výuky se naučíte, jak správně vyslovovat francouzská slova a věty. Zvládnutí správné výslovnosti je v počátečních fázích učení velmi důležité, protože mnoho francouzských zvuků se liší od těch, na které jste zvyklí v češtině. Mluvení bude zahrnovat základní fráze, představování se, kladení jednoduchých otázek a odpovídání na ně. Důraz bude kladen na to, abyste byli schopni použít naučené fráze v praktických situacích, jako je například objednávání v restauraci, nakupování nebo dotaz na cestu. Mluvíme v podstatě od začátku kurzu.

3. Čtení

V této části kurzu se zaměříme na čtení jednoduchých textů, které obsahují základní slovní zásobu a gramatiku. Může se jednat o krátké zprávy, oznámení, popisky nebo jednoduché články. Cílem je, abyste se naučili číst a porozumět základním informacím v textech, které jsou běžné v každodenním životě. Postupně si osvojíte dovednost číst a rozumět jednoduchým francouzským textům.

4. Psaní

Psaní je nedílnou součástí učení se francouzštiny. V kurzu se zaměříme na psaní jednoduchých vět a krátkých textů. Psaní vám pomůže zafixovat si naučenou slovní zásobu a gramatiku a připraví vás na praktické využití jazyka v reálném životě.

Proč se učit francouzsky?

Francouzština je jeden z nejkrásnějších a nejromantičtějších jazyků světa. Není to jen jazyk literatury, módy a kuchyně, ale také jeden z oficiálních jazyků mezinárodních organizací, jako jsou OSN nebo Evropská unie. Učení se francouzsky vám může otevřít dveře k novým kulturám a příležitostem.

1. Kulturní bohatství

Francie je známá svou bohatou historií, kulturou a uměním. Učení se francouzsky vám umožní lépe porozumět francouzské kultuře, literatuře, filmům a hudbě. Můžete si přečíst díla slavných francouzských autorů v originále nebo sledovat francouzské filmy bez titulků. Poznání kultury a zvyků jiné země obohacuje nejen vaše jazykové schopnosti, ale i váš osobní život.

2. Cestování

Francie je jednou z nejnavštěvovanějších zemí na světě. Ať už plánujete navštívit Paříž, Azurové pobřeží nebo regionální města, znalost francouzštiny vám usnadní cestování a komunikaci s místními obyvateli. Můžete si snadněji objednat jídlo v restauraci, zeptat se na cestu nebo si jednoduše užít místní kulturu a pohostinnost.

3. Kariérní možnosti

Francouzština je také velmi důležitá v oblasti mezinárodního obchodu a diplomacie. Znalost francouzštiny může zvýšit vaše šance na získání zaměstnání v mezinárodních firmách nebo organizacích, které vyžadují znalost tohoto jazyka. Francouzština je oficiálním jazykem v mnoha zemích a v mnoha mezinárodních institucích, což ji činí cennou dovedností na pracovním trhu.

4. Osobní rozvoj

Učení se novému jazyku je výzva, která přináší mnoho osobního uspokojení. Zvládnutí francouzštiny vám může dodat sebevědomí a pocit úspěchu. Každý nový jazyk, který se naučíte, posiluje vaše kognitivní schopnosti, zlepšuje paměť a rozvíjí kreativní myšlení. Navíc vám to umožní lépe komunikovat s lidmi z různých kultur a obohatit váš pohled na svět.

Jak bude kurz probíhat?

Kurz francouzštiny pro úroveň A1 bude probíhat v malé skupince 4-6 studentů. To zaručuje, že mohu mít individuální přístup ke každému studentovi. Budu se zaměřovat na vaše konkrétní potřeby a tempo učení. Toto vám umožní efektivněji si osvojit tento jazyk. Výuka bude interaktivní, s důrazem na praktické použití jazyka v reálných situacích.

Kurz francouzštiny pro začátečníky, který začíná v pátek 30. srpna v 19 hodin, je skvělou příležitostí pro ty, kteří chtějí začít svou cestu k osvojení tohoto krásného jazyka. Bez ohledu na to, zda se chcete naučit francouzsky pro osobní potěšení, cestování nebo kariérní růst, tento kurz vám poskytne pevné základy, na kterých můžete dále stavět. Připojte se k nám a objevte kouzlo francouzštiny v příjemné a podporující atmosféře! Pro přihlášení se do kurzu navštivte tento odkaz.